„Hack the Normal – Sustainability“ Europe

Blog /

„Hack the Normal – Sustainability“ Europe

FabLab BiH ponosni partner međunarodnog hackathona

FabLab BiH ponosni partner međunarodnog hackathona:

„Hack the Normal – Sustainability“ Europe

 organiziran od BEKO, TNW i Financial Times Talent.



Ovaj trodnevni online događaj koji će se održati 13-15.maja 2022. ima za cilj da okupi ideje i iznađe praktična rješenja za ključna ekološka pitanja današnjice: klimatske promjene, upravljanje vodenim resursima i cirkularna ekonomija.

Posljedice pandemije su nas širom svijeta navele da shvatimo da ljudsko zdravlje ovisi o našoj planeti i svemu što nam ona pruža te da se moramo ponašati odgovorno i zajedno sarađivati da sačuvamo to blago za buduće naraštaje. 

Ovogodišnji domaćin događaja, kompanija BEKO čiji je moto „zdravo življenje je jedino moguće na zdravoj planeti“ udružila se ove godine sa organizatorima TNW i FT Talent, te pozivaju sve koji imaju dobre ideje kako da pozitivno utiču na svijet da se prijave.

Nagrade za pobjednike ukupno iznose 50.000 eura, uz mogućnost komercijalizacije projekta sa top evropskim akceleratorima. 

Nagrade će biti dodijeljene za prva tri tima u svakom od tri izazova: cirkularna ekonomija, upravljanje vodom i klimatske promjene. 

Ne propustite priliku i prijavite se i vi do 09. aprila 2022. na stranici: https://hackthenormal.com/

Hack the Normal online hackathon održava se od 2020. pandemijske godine i okuplja hiljade ljudi sa svih strana svijeta, od studenata do start-up timova koji žele da pozitivno utiču na našu planetu.


WORDS

Edin Skaljic
March 30, 2022

Categories


Related stories


Latest stories